Product 0

Een droge hoofdhuid! Waarom?

 

Een droge hoofdhuid! Waarom?

Last van een droge hoofdhuid? En vraag je je af hoe dat toch komt? Naast oorzaken als bijvoorbeeld een tekort aan ijzer of veel stress kan het gebeuren dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt en je haar opeens dunner begint te worden. Maar wist je dat gebruik van een ‘gewone’ shampoo een enorme invloed kan hebben op je hoofdhuid en haarzakjes?

Wat is ‘gewone’ shampoo eigenlijk?

In bijna alle shampoos zit SLS en SLES, dat zijn zogenaamde sulfaten die je huid van natuurlijke vetten en oliën ontdoen. Hierdoor wordt de hoofdhuid droog, maar ook kunnen de sulfaten ervoor zorgen dat de haarzakjes beschadigd raken of krimpen, met als gevolg dat je haren minder ruimte krijgen om te groeien.

Waarom worden stoffen als SLS en SLES dan gebruikt?

Heel simpel, door deze sulfaten toe te voegen, gaat de shampoo lekker schuimen, waardoor mensen een ‘schoon’ gevoel krijgen. Het wordt ook gebruikt in douchegels, tandpasta en wasmiddelen.

De shampoos van Nonique zijn 100% natuurlijk en bevatten uiteraard geen SLS, SLES of andere kunstmatige ingrediënten. Ze verzorgen de hoofdhuid op een natuurlijke manier en stimuleren de haarzakjes. Probeer het en je zult het verschil zeker merken!