Product 0

Minerale makeup: Wat is dat nou precies?

Minerale makeup: Wat is dat nou precies?

Er is niet echt een eenduidige definitie voor minerale makeup. De wet schrijft namelijk niet voor waar makeup aan moet voldoen om de titel ‘minerale makeup’ te mogen dragen. Elke soort makeup dat mineralen bevat (wat ze bijna allemaal doen), kan dan ook minerale makeup genoemd worden. Wij vinden dat minerale makeup, de makeup is die voor 100% uit mineralen bestaat die gemicroniseerd (verpulverd) zijn.

In de praktijk zijn cosmeticaformules bestaande uit 100% mineralen alleen maar geschikt voor makeup producten in poedervorm, zoals foundation, blush, bronzer en oogschaduw. Andere soorten cosmeticaproducten bevatten naast mineralen noodgedwongen ook andere soorten cosmetica-ingrediënten.

 

 

Is minerale makeup beter dan ‘gewone’ makeup?

Veel traditionele makeup producten bevatten conserveringsmiddelen en andere chemische toevoegingen. Daardoor kan soms huidirritatie ontstaan: poriën kunnen verstopt raken waardoor puistjes veroorzaakt worden. Vooral mensen met allergieën of een gevoelige huid kunnen huidproblemen krijgen door de ingrediënten in de traditionele makeup.

Minerale makeup heeft door de natuurlijke samenstelling heel weinig tot geen irritatie van de huid tot gevolg. Feit is wel dat minerale makeup langer houdbaar is dan gewone makeup. Pas wel op met de kwasten die je voor de makeup gebruikt: wanneer deze in contact komen met de huid kunnen er eventueel bacteriën overgebracht worden in de makeup. Reinig de kwasten dus regelmatig, en laat ze liggend of op zijn kop drogen.

 

 

 

Het aanbrengen van minerale make-up: een eitje!

In principe heb je voor het aanbrengen van minerale makeup geen primer nodig. Gebruik een goede kwast voor de poederproducten: hoe compacter de haren van de kwast, hoe meer dekking!

Breng wat poeder aan op de deksel van het potje en doop met een draaibeweging de haren van de kwast in de poeder. Begin op het gebied in het gezicht dat de meeste dekking nodig heeft. Maak draaiende bewegingen om de mineralen te laten hechten aan je huid; je kunt overigens beter met lagen werken dan een massieve laag opbrengen. 

Minerale nagellak: heel natuurlijk! 

De minerale nagellak is echt een topper; in nagellak zitten vaak allerlei gevaarlijke chemische ingrediënten. De nagellak van IDUN bijvoorbeeld heeft de 5-Free-formule: de 5 gevaarlijkste ingrediënten zitten niet er niet in verwerkt: Tolueen, Dibutylftalaat, Formaldehyde, Fenolhars en Kamfer. Ga je op die ingrediënten zoeken, dan ben je heel blij dat het er niet in zit!

Je nagels worden niet alleen voorzien van een mooie kleur, maar ook meteen goed verzorgd: er zitten vitaminen, mineralen en amandelolie in: een verwennerij voor je nagels!