Product 0

Ook zo'n zin in de zomer?

 

Ook zo'n zin in de zomer?

Af en toe hadden we dit voorjaar een paar warme dagen, maar daarna sloeg het weer vaak direct  om. Soms waren er zelfs temperatuurverschillen van zo’n 10 graden binnen 2 dagen! Lang leve het weer in Nederland…..

Pas op je huid!

Als de zon dan echt gaat schijnen, let dan goed op dat je niet verbrandt! Helemaal uit de zon blijven is de allerbeste bescherming voor je huid, maar dat is natuurlijk  niet de oplossing.  Er zijn verschillende soorten zonnebrandcrèmes met verschillende SPF’s (Sun Protection Factor). Er zijn de chemische zonnebrandcrèmes, die een dun laagje op de huid vormen waardoor de zonnestralen geabsorbeerd worden. De crème wordt door de zon afgebroken, waardoor opnieuw smeren noodzakelijk blijft. De ingrediënten van een chemische zonnebrandcrème, zoals bijvoorbeeld: avobenzone, octylcrylene en octinoxate, kunnen door de huid het lichaam binnendringen en daardoor schade aan het lichaam toebrengen en de hormoonbalans verstoren.

Is natuurlijke zonnebrandcrème natuurlijk?

Daarnaast is er ook natuurlijke zonnebrandcrème, welke meestal bestaat uit titaniumdioxide en zinkoxide. Deze ingrediënten komen (gedeeltelijk) voor in de natuur, maar worden vaak wel op chemische wijze gewonnen. Bij de natuurlijke zonnebrandcrème worden de zonnestralen weerkaatst; het nadeel hiervan is dat de crème niet wordt afgebroken door de zon, waardoor een witte waas op de huid achterblijft. Aan sommige crèmes zijn zgn. nanodeeltjes toegevoegd om de crème af te breken waardoor de witte waas verdwijnt. Er is wel onderzoek gedaan naar deze nanodeeltjes en het effect op de huid, maar nog onvoldoende om met 100% zekerheid  te zeggen dat deze deeltjes geen schadelijke invloed kunnen hebben. Het vreemde is dat fabrikanten door de EU verplicht zijn om te melden dat er een ingrediënt in nanovorm is toegevoegd aan een product, maar voor onder andere zonnebrandproducten geldt deze verplichting niet.

Geniet met mate!

Wees dus voorzichtig met de zonnestralen, probeer de felste uren zon te vermijden en let goed op wat je smeert. Zo heb je geen last van een verbrande huid en blijf je er jong uitzien!