Product 0

Wat eet onze huid deze feestdagen?

 

Wat eet onze huid deze feestdagen?

De feestdagen staan al weer voor de deur en het is weer tijd voor gezelligheid, cadeaus en lekker eten… veel eten vooral. Wie kent niet het voornemen om in januari weer wat te gaan minderen; je neemt tijdens de feestdagen toch vaak wat meer lekkers dan normaal gesproken. 

 

Biologisch kerstdiner

Er is wel een verandering gaande, veel mensen gaan meer en meer over op biologische en meer natuurlijke producten. De reden hiervan is met name de bewustwording van mensen dat er in veel etenswaren toch wel heel veel rommel zit, zoals kleur- en smaakstoffen. Door gezonder te eten zul je ook merken dat je best wel eens wat meer kunt eten dan normaal, het zijn vooral de toegevoegde ingrediënten van de ‘normale’ producten waar je last van krijgt. 

Is natuurlijk duurder?

Voor wat betreft eten en drinken is men meer bewust geworden, maar ook in de cosmetica is de vraag naar natuurlijke producten enorm gestegen. Ook hier zijn de mensen zich nu sneller bewust dat huidkwaaltjes van de kunstmatige ingrediënten kunnen komen, en zoeken naar een alternatief. Natuurlijke cosmetica is enorm in opmars, en logisch ook; waarom zou je het risico nemen dat je allergisch bent voor een kunstmatig ingrediënt als je weet dat er producten zijn die dat niet hebben. Vaak zijn natuurlijke producten duurder dan de ‘bekende’ merken, de NONIQUE-producten zijn echter betaalbaar omdat we vinden dat een goed product voor iedereen toegankelijk moet zijn!

Geniet vooral Fair!

Wat wij van Basic by Nature ook een heel belangrijk aspect vinden, is fair trade. Zo wordt het basis-ingrediënt, de NONI-vrucht, in Panama verbouwd op de eigen NONIQUE-plantage. De plaatselijke bevolking is daar werkzaam, en zorgen daar keer op keer voor een geweldige oogst. Zo zijn de producten 100% natuurlijk én bovendien fair.                                                                          

De goede weg is ingeslagen voor wat betreft eten, verzorging en omgevingsbewustzijn; laten we deze weg zeker vervolgen zodat we allemaal nog lang en gezond kunnen genieten!