Product 0

Privacy Richtlijn

Verzenden en Betalen

Verzending gebeurt via POSTNL of DHL door Basic by Nature BV. In uitzonderlijke gevallen, maken wij ook gebruik van andere logistieke dienstverleners.

Verzendkosten

Wij verzenden standaard binnen Nederland. Wanneer u een bestelling buiten Nederland wilt ontvangen neem dan contact met ons op per e-mail info@basicbynature.nl of telefonisch via +31 (0) 619 36 55 68, dan kunnen wij u de exacte verzendkosten vertellen of u in contact brengen met de Basic by Nature wederverkoper in uw land.
Alle pakketten in Nederland worden verstuurd voor € 5,45 ongeacht het gewicht. Wanneer uw bestelling boven de € 35,00 is, zijn de verzendkosten voor onze rekening.

Verzenden naar België

Alle pakketten naar België worden verstuurd voor € 9,00 ongeacht het gewicht. Wanneer uw bestelling boven de € 55,00 is, zijn de verzendkosten voor onze rekening.

Levertijd

De verzending van uw bestelling gebeurt binnen 2-3 werkdagen na ontvangst van uw betaling. Wij verzenden vanzelfsprekend zo snel mogelijk. In het geval je de bestelling na 2 weken nog niet hebt ontvangen raden wij aan contact met onze klantenservice op te nemen.

Onze betaalmogelijkheden

Heel veilig en eenvoudig kun je betalen met iDeal, Overboeking, PayPal en Credit Card. Als je de betaalmogelijkheid Overboeking kiest vermelden we onze IBAN en BIC  zodat je het geld kunt storten. Vergeet bij overschrijven nooit het bestelnummer erbij te vermelden voor een snelle verwerking.

Retouren en service

Als consument heb je het recht om 14 dagen na levering de producten retour te melden en dan ook nog 14 dagen de tijd om ze terug te sturen. Wij verzoeken je om een e-mail te sturen met de melding dat het pakket of product teruggestuurd wordt met informatie welke product(en). De kosten voor het retourneren zijn voor de koper.

Omdat wij onze producten versturen met pakketpost, willen wij het ook per pakketpost teruggestuurd krijgen. De kosten zijn €6,95 binnen Nederland.

Het product kan alleen geretourneerd worden indien het in zo oorspronkelijk mogelijke staat, ongeschonden en indien mogelijk in originele verpakking retour gestuurd wordt. Het product dient dus nog verkoopbaar te zijn en als een product een verzegeling bevat mag deze niet verbroken zijn.

Retour sturen kan naar:

Basic by Nature BV
Schapendrift 8
1272 NA Huizen

Bestelling annuleren

Je kunt je bestelling annuleren door ons een e-mail te sturen. Ook kunnen wij de bestelling annuleren als wij zien dat er met de verzendkosten en betalingswijze iets niet goed is gegaan. Wij zullen je hier ook direct over e-mailen.

Geld terugstorten

Wij wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben ontvangen. Je dient de producten aan ons terug te sturen zonder uitstel, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je ons hebt gemaild te willen retourneren. Zodra de producten binnen zijn zullen wij het bedrag zo snel mogelijk terug storten via de betaalmethoden waarmee je hebt betaald. In overleg kan het bedrag ook teruggestort worden op jouw bankrekening, stuur dan jouw IBAN-nummer mee met de e-mail. Stuur je één product terug dan krijg je alleen het product vergoed. Als de gehele bestelling teruggestuurd wordt dan storten wij het hele bedrag terug, de producten EN verzendkosten (mocht je deze betaald hebben).

Privacy Richtlijn

Privacy Richtlijn

Voor het laatst aangepast op 24 mei 2018

Basic by Nature BV respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk en conform de geldende wettelijk regelgeving wordt behandeld.

 

Onze website is veilig! 

Je persoonsgegevens zijn bij ons in goede handen want onze website is extra beveiligd. Een SSLcertificaat verhoogt de veiligheid van een website door de gegevens te versleutelen. Onze website beschikt over een dergelijk SSL-certificaat. Je kunt dit in de adresbalk controleren. Ons webadres begint namelijk met ‘https’ in plaats van ‘http’. De extra ‘s’ staat voor secure en toont aan dat het om een veilige website gaat.

Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en gaan uiterst zorgvuldig met jouw gegevens om. Wij maken uitsluitend gebruik van beveiligde dataopslag die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Je gegevens zullen te allen tijde beschermd en vertrouwelijk door ons worden behandeld.

 

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige gebruiken wij deze gegevens uitsluitend met jouw toestemming. Basic by Nature verkoopt je persoonlijke gegevens niet aan derden en stelt deze uitsluitend aan derden ter beschikking welke betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling.

Basic by Nature gebruikt de volgende verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • NAW-gegevens
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • verzendadres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres
  • Ordergegevens

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

Basic by Nature heeft je persoons gegevens nodig om je de volgende diensten te kunnen leveren:

  • Als je een bestellingplaatst, hebben we voor het uitvoeren van de koopovereenkomst jouw ordergegevens nodig zoals je naam, e-mailadres, evt. telefoonnummer, afleveradres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden. Deze gegevens bewaren we op een Secure Server. Als je bij Basic by Nature een account aanmaakt, heb je als je ingelogd bent altijd toegang tot deze gegevens.
  • Contact met onze Klantenserviceverloopt via e-mail en/of telefoon, hierbij hebben we je naam, e-mailadres, je bestelgegevens en eventueel je telefoonnummer nodig.
  • Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief,ontvang je van ons een e-mail waarin we je vragen om je inschrijving te bevestigen. Pas wanneer je je inschrijving bevestigt worden je naam, e-mailadres en productgegevens in onze mailinglijst opgenomen.  In onze commerciële e-mails maken we gebruik van zogeheten 'tracking-pixels'. Aan de hand van een dergelijke pixel kunnen we zien of een e-mail gelezen wordt en aan de hand daarvan kunnen we toekomstige mailings beter aan je wensen aanpassen. Wanneer je de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan je je ten allen tijde uitschrijven door ons hiertoe per email via onze klantenservice te verzoeken.
  • Je NAW- en ordergegevens worden administratief door ons verwerkt ten behoeve van onze boekhouding. 

In welke gevallen verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken je persoonsgegevens alleen in de volgende gevallen:

  • Je hebt ons toestemming heeft gegeven voor de verwerking van je persoonsgegevens voor een of meerdere specifieke doeleinden;
  • De verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van de koopovereenkomst;
  • De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Verwerking van Persoonsgegevens

Wij werken samen met partners. Deze partners ondersteunen ons bij het tot stand komen en uitvoeren van de koopovereenkomst, de bezorging, de klantenservice, de boekhouding, de administratie, het verstrekken van kortingscodes, het opstellen van nieuwsbrieven, marketing en reclame.

Voor het optimaliseren van onze diensten aan jou kan het nodig zijn dat je gegevens door een van onze partners moeten worden verwerkt. Ook in dit geval zijn je gegevens veilig! Met al onze partners hebben wij strikte afspraken gemaakt om zorgvuldig met jouw privacy gegevens om te gaan en de wettelijke privacy regels na te leven. Voor zover gevestigd buiten de EU hebben deze partners zijn zich geconfirmeerd aan de Europese regelgeving.

Wij hebben hiertoe verwerkingsovereenkomsten gesloten met Shopify (onze partner voor de website), Mailchimp (onze partner voor mailingen), Google Analytics (website verkeer) en Exact Online, Sufio, Mollie en Webwinkelfacturen (onze systemen voor de bedrijfsadministratie) en SendCloud voor de verzendingen.  

 

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor ze zijn verzameld. Gegevens die voortvloeien uit een fiscale bewaarplicht, debiteuren- en crediteurenadministratie, dienen zeven jaar te worden bewaard. Geanonimiseerde gegevens zijn van vorenstaande uitgesloten.

 

Bezwaar tegen verwerking van Persoonsgegevens?

Het is wettelijk niet mogelijk om bezwaar te maken tegen het verwerken van persoonsgegevens in het algemeen, maar het is wel mogelijk om bezwaar te maken tegen de volgende verwerkingsactiviteiten:

  • Verwerking voor directe marketingdoeleinden
  • Verwerking voor wetenschappelijke, historische, onderzoeks- of statistische doeleinden

Je kunt je gegevens altijd bij ons opvragen, inzien en/of wijzigen en je hebt met betrekking tot jouw persoonsgegevens: recht van informatie en toegang, recht op rectificatie, recht van overdraagbaarheid, recht om bezwaar te maken, recht op restrictie van de verwerking, recht op uitwissen*  

* het recht op uitwissen van je persoonsgegevens geldt alleen in de volgende omstandigheden:

  • Als de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld;
  • Wanneer je een eerdere toestemming intrekt en er geen rechtvaardiging is voor de verwerking.
  • Wanneer je bezwaar maakt tegen de basis waarop de gegevens worden verwerkt.
  • Wanneer de gegevens op andere wijze onwettig worden verwerkt.

Elk verzoek in verband met deze rechten wordt binnen één (1) maand na het verzoek nagegaan. Als het betrekking heeft op complexe of substantiële verzoeken, kan de termijn met een extra maand worden verlengd.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

We zijn je bij het verwerken van je persoonsgegevens graag zoveel mogelijk van dienst. Mocht je een opmerking of klacht hebben over de wijze waarop wij je gegevens verwerken dan horen we dat graag van je. Wij onderzoeken dan graag de mogelijkheid om jouw wensen in overeenstemming te brengen met onze bedrijfsvoering. Daarnaast heb je op grond van de privacy wetgeving de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de autoriteit persoonsgegevens over de wijze van verwerking van persoonsgegevens bij de autoriteit persoonsgegevens. 

 

Cookies

Om onze website beter op je computer te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op je computer. Deze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie.

- We gebruiken functionele cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Zo werkt de cookienotificatie onderaan de website ook door middel van een cookie. Indien je ‘OK’ selecteert of verder scrolt op de website blijft deze acceptatie één jaar bewaard. Hierdoor hoef je niet bij elk bezoek de cookie-notificatie door te nemen en opnieuw te accepteren.

- We gebruiken ook cookies om het websiteverkeer te kunnen meten door middel van Google Analytics. Op basis van deze meetgegevens kunnen we de site optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken. Deze gegevens worden anoniem (zonder IP-adres) verwerkt en nooit aan derden verschaft, tenzij wettelijk verplicht. Ook niet met Google zelf. Wel hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google om dergelijke gegevens op deze manier te mogen verwerken. Je kunt je browser zo instellen dat je tijdens het winkelen bij Basic by Nature geen cookies ontvangt. Onze website zal zonder deze cookies echter wel minder goed op je computer functioneren.

 

Wijzigingen in deze Privacy Verklaring 

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. 

 

Contactgegevens

Basic by Nature B.V.
info@basicbynature.nl
Tel. 06-19365568

Onze Klantenservice helpt je verder als je informatie nodig hebt over je gegevens, of als je deze wilt wijzigen.

Je hebt nadrukkelijk het recht op correctie van je gegevens.

Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacy Statement van Basic by Nature BV dan kun je een e-mail sturen naar info@basicbynature.nl.

 

Algemene Voorwaarden

1. Algemeen

1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Basic By Nature. De voorwaarden zijn voor een ieder toegankelijk en opgenomen op de internetsite van Basic By Nature. Op verzoek zenden wij u een schriftelijk exemplaar.

1.2 Door het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen dat u met de levering- en betalingsvoorwaarden akkoord gaat.  Basic By Nature behoudt zich het recht voor haar levering- en/of betalingsvoorwaarden na het verstrijken van de looptijd te wijzigen.

1.3 Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen worden de algemene of specifieke voorwaarden of bedingen van derden niet door Basic By Nature erkend.

1.4 Basic By Nature garandeert dat het geleverde product beantwoord aan de overeenkomst en voldoet aan de in het aanbod vermelde specificaties.

2. Levering

2.1 Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.

2.2 In het kader van de regels van de koop op afstand zal Basic By Nature bestellingen tenminste binnen 30 dagen uitvoeren. Indien dit niet mogelijk is (doordat het bestelde niet op voorraad is of niet meer leverbaar), of er is om andere redenen vertraging, of een bestelling kan niet dan wel slechts gedeeltelijk worden uitgevoerd, dan ontvangt de consument binnen 30 dagen na plaatsing van de bestelling bericht en heeft hij in dat geval het recht de bestelling zonder kosten en ingebrekestelling te annuleren.

2.3 Aan de leveringsplicht van Basic By Nature zal, behoudens tegenbewijs, zijn voldaan zodra de door Basic By Nature geleverde zaken een keer aan de afnemer zijn aangeboden. Bij bezorging aan huis strekt het rapport van de vervoerder, inhoudende de weigering van acceptatie, tot volledig bewijs van het aanbod tot levering.

2.4 Alle op de internetsite genoemde termijnen zijn indicatief. Aan de genoemde termijnen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

2.5 Voor de plaats van aflevering geldt het adres dat de klant afnemer aan Basic By Nature heeft opgegeven.

3. Prijzen

3.1 Prijzen worden binnen de looptijd van de aanbieding niet verhoogd, tenzij wettelijke maatregelen dit noodzakelijk maken of indien de fabrikant tussentijdse prijsverhogingen doorvoert.

3.2 Alle prijzen op de site zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

3.3 Alle prijzen op de site zijn in Euro’s en inclusief 21% BTW.

3.4 Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.

4. Zichttermijn / herroepingrecht

4.1 Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand (artikel 7:5 BW), heeft de afnemer het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 14 werkdagen zonder opgave van reden te retourneren. Deze termijn begint op het moment dat de bestelde zaken zijn afgeleverd. Indien de afnemer na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan Basic By Nature heeft teruggezonden, is de koop een feit. De afnemer is gehouden, alvorens over te gaan tot terugzending, daarvan binnen de termijn van 14 werkdagen na aflevering schriftelijk melding te maken bij info@Basic By Nature.nl. De afnemer dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend. Indien de zaken bij de afnemer zijn gebruikt, bezwaard of op enige wijze beschadigd zijn geraakt, vervalt het recht op ontbinding in de zin van dit lid. Met inachtneming van hetgeen is bepaald in de vorige zin, draagt Basic By Nature er zorg voor dat binnen 30 dagen na goede ontvangst van de retourzending, het volledige aankoopbedrag inclusief de berekende verzendkosten aan de afnemer wordt terugbetaald. Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de afnemer.

4.2 Het recht op ontbinding, zoals omschreven in het vorige lid, heeft slechts betrekking op de geleverde zaken en zal in geen geval betrekking hebbend op diensten, bederfelijke waar of levende have.

4.3 Het herroepingrecht geldt niet voor:

  • diensten waarvan de uitvoering, met instemming van de consument, is begonnen voor de termijn van veertien werkdagen
  • goederen of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt, waarop de leverancier geen invloed heeft
  • goederen die volgens specificaties van de consument zijn vervaardigd, bijvoorbeeld maatwerk, of die een duidelijk persoonlijk karakter hebben
  • voor goederen of diensten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, bijvoorbeeld i.v.m. hygiëne of die snel kunnen bederven of verouderen

5. Gegevensbeheer

5.1 Indien u een bestelling plaatst bij Basic By Nature, dan worden uw gegevens opgenomen in het klantenbestand van Basic By Nature. Basic By Nature houdt zich aan de Wet Persoonsregistraties en zal uw gegevens niet verstrekken aan derden. Zie onze Privacy Policy.

5.2 Basic By Nature respecteert de privacy van de gebruikers van de internetsite en draagt zorg voor een vertrouwelijke behandeling van uw persoonlijke gegevens.

5.3 Basic By Nature maakt gebruik van een mailinglijst. Elke mailing bevat instructies om uzelf van deze lijst te verwijderen.

6. Garantie

6.1 Basic By Nature garandeert dat de door haar geleverde producten voldoen aan de eisen van bruikbaarheid, betrouwbaarheid en levensduur zoals deze door partijen bij de koopovereenkomst in redelijkheid zijn bedoeld, en staat daarmede in voor de fabrieksgarantie van het aan u geleverde product.

6.2 De garantietermijn van Basic By Nature komt overeen met de fabrieksgarantie termijn. Basic By Nature is echter nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de zaken voor elke individuele toepassing door de afnemer, noch voor eventuele adviezen t.a.v. het gebruik of de toepassing van de zaken.

6.3 De afnemer is verplicht de geleverde zaken bij ontvangst onmiddellijk te controleren. Indien blijkt dat de afgeleverde zaak verkeerd, ondeugdelijk of incompleet is, dan dient de afnemer (alvorens over te gaan tot terugzending aan Basic By Nature) deze gebreken onmiddellijk schriftelijk te melden aan Basic By Nature.nl - Basic By Nature eventuele gebreken of verkeerd geleverde goederen dienen en kunnen uiterlijk tot maximaal 2 maanden na levering aan Basic By Nature schriftelijk te worden gemeld. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuw staat verkerend. Ingebruikneming na constatering van gebreken, beschadiging ontstaan na constatering van gebreken, bezwaar en/of doorverkoop na constatering van gebreken, doet dit recht tot reclameren en terugzending geheel vervallen.

6.4 Indien klachten van de afnemer door Basic By Nature gegrond worden bevonden, zal Basic By Nature naar haar keuze of de geleverde zaken kosteloos vervangen of met de afnemer een schriftelijke regeling over de schadevergoeding treffen, met dien verstande dat de aansprakelijkheid van Basic By Nature en mitsdien het bedrag der schadevergoeding steeds beperkt is tot ten hoogste het factuurbedrag der betreffende zaken, dan wel (naar keuze van Basic By Nature - Schoonheid Uit De Bron) tot het maximale in het desbetreffende geval door de aansprakelijkheidsverzekering van Basic By Nature gedekte bedrag. Iedere aansprakelijkheid van Basic By Nature voor enige andere vorm van schade is uitgesloten, waaronder mede begrepen aanvullende schadevergoeding in welke vorm dan ook, vergoeding van indirecte schade of gevolgschade of schade wegens gederfde winst.

6.5 Basic By Nature is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door opzet of daarmee gelijk te stellen bewuste roekeloosheid van niet-leidinggevend personeel.

6.6 Deze garantie geldt niet indien:

  1. A) zolang de afnemer jegens Basic By Nature in gebreke is;
  2. B) de afnemer de geleverde zaken zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken.
  3. C) de geleverde zaken aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd met de aanwijzingen van Basic By Nature en/of gebruiksaanwijzing op de verpakking zijn behandeld.
  4. D) de ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

 

7. Aanbiedingen

7.1 Aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij anders in de aanbieding is vermeld.

7.2 Bij aanvaarding van een vrijblijvende aanbieding door koper, behoudt Basic By Nature zich het recht voor de aanbieding binnen de termijn van 3 werkdagen na ontvangst van die aanvaarding te herroepen of daarvan af te wijken.

7.3 Mondelinge toezeggingen verbinden Basic By Nature slechts nadat deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn bevestigd.

7.4 Aanbiedingen van Basic By Nature gelden niet automatisch ook voor nabestellingen.

7.5 Basic By Nature kan niet aan haar aanbieding worden gehouden indien de afnemer had behoren te begrijpen dat de aanbieding, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevatte.

7.6 Aanvullingen, wijzigingen en/of nadere afspraken zijn slechts van kracht, indien schriftelijk overeengekomen.

8. Overeenkomst

8.1 Een overeenkomst tussen Basic By Nature en een klant komt tot stand nadat een bestelling door Basic By Nature.nl - Basic By Nature op haalbaarheid is beoordeeld.

8.2 Basic By Nature behoudt zich het recht voor om zonder opgave van redenen bestellingen of opdrachten niet te accepteren of uitsluitend te accepteren onder de voorwaarde dat de verzending geschied onder rembours of na vooruitbetaling.

8.3 Betalingstermijn; zover geen afwijkende afspraken zijn gemaakt dienen de door de klant verschuldigde bedragen binnen 14 dagen te worden betaald.  Deze termijn vangt aan vanaf het moment dat de opdrachtbevestiging is verstuurd.

9. Afbeeldingen en specificaties

9.1 Alle afbeeldingen; foto’s, tekeningen etc.; o.a. gegevens betreffende gewichten, afmetingen, kleuren, afbeeldingen van etiketten, etc. op de internetsites van Basic By Nature.nl  gelden slechts bij benadering, zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.

10. Overmacht

10.1 Basic By Nature is niet aansprakelijk, indien en voor zover haar verbintenissen niet kunnen worden nagekomen ten gevolge van overmacht.

10.2 Onder overmacht wordt verstaan elke vreemde oorzaak, alsmede elke omstandigheid, welke in redelijkheid niet voor haar risico behoort te komen. Vertraging bij of wanprestatie door onze toeleveranciers, storingen in het Internet, storingen in de elektriciteit, storingen in e-mail verkeer en storingen of wijzigingen in door derden geleverde technologie, vervoersmoeilijkheden, werkstakingen, overheidsmaatregelen, vertragingen in de aanvoer, nalatigheden van leveranciers en/of fabrikanten van Basic By Nature alsmede van hulppersonen, ziekte van personeel, gebreken in hulp- of transportmiddelen gelden uitdrukkelijk als overmacht.

10.3 Basic By Nature.nl - Schoonheid Uit De Bron, Basic By Nature behoudt zich in het geval van overmacht het recht voor haar verplichtingen op te schorten en is tevens gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, danwel te vorderen dat de inhoud van de overeenkomst zodanig wordt gewijzigd dat uitvoering mogelijk blijft. In geen geval is Basic By Nature.nl - Schoonheid Uit De Bron, Basic By Nature gehouden enige boete of schadevergoeding te betalen.

10.4 Indien Basic By Nature.nl - Schoonheid Uit De Bron, Basic By Nature bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen is zij gerechtigd het reeds geleverde c.q. het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is de afnemer gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijk contract. Dit geldt echter niet als het reeds geleverde c.q. leverbare deel geen zelfstandige waarde heeft.

11. Aansprakelijkheid

11.1 Basic By Nature is niet aansprakelijk voor schade ontstaan aan personen, voertuigen of andere objecten onstaan door verkeerd aanwenden van de producten. Lees voor het gebruik de aanwijzingen op de verpakking en/of raadpleeg onze website.

12. Eigendomsvoorbehoud

12.1 Eigendom van alle door Basic By Nature aan de afnemer verkochte en geleverde zaken blijft bij Basic By Nature zolang de afnemer de vorderingen van Basic By Nature uit hoofde van de overeenkomst of eerdere of latere gelijksoortige overeenkomsten niet heeft voldaan, zolang de afnemer de verrichte of nog te verrichten werkzaamheden uit deze of gelijksoortige overeenkomsten nog niet heeft voldaan en zolang de afnemer de vorderingen van Basic By Nature wegens tekort schieten in de nakoming van zodanige verbintenissen nog niet heeft voldaan, waaronder begrepen vorderingen ter zake van boeten, renten en kosten, een en ander zoals bedoeld in artikel 3:92 BW.

12.2 De door Basic By Nature geleverde zaken welke onder het eigendomsvoorbehoud vallen mogen slechts in het kader van een normale bedrijfsuitoefening worden doorverkocht en nimmer als betaalmiddel worden gebruikt.

12.3 De afnemer is niet bevoegd de onder het eigendomsvoorbehoud vallende zaken te verpanden noch op enige andere wijze te bezwaren.

12.4 De afnemer geeft reeds nu onvoorwaardelijk en onherroepelijk toestemming aan Basic By Nature of een door Basic By Nature aan te stellen derde om, in alle gevallen waarin Basic By Nature haar eigendomsrechten wil uitoefenen, al die plaatsen te betreden waar haar eigendommen zich dan zullen bevinden en die zaken aldaar mee te nemen.

12.5  Indien derden beslag leggen op de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken danwel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, is de afnemer verplicht Basic By Nature zo snel als redelijkerwijs verwacht mag worden daarvan op de hoogte te stellen.

12.6  De afnemer verplicht zich de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand, ontploffing- en waterschade alsmede tegen diefstal en de polis van deze verzekering op eerste verzoek ter inzage te geven aan Basic By Nature.

13. Toepasselijk recht / bevoegde rechter

13.1 Op alle overeenkomsten is het Nederlands recht van toepassing.

13.2 Van geschillen, voortvloeiende uit een overeenkomst tussen Basic By Nature en koper, welke niet in onderling overleg kunnen worden opgelost, neemt de bevoegde rechter binnen het arrondissement Amersfoort kennis, tenzij Basic By Nature er de voorkeur aan geeft het verschil aan de bevoegde rechter van de woonplaats van de koper te onderwerpen, en met uitzondering van die geschillen die behoren tot de competentie van de kantonrechter.

Basic By Nature wordt exclusief vertegenwoordigd door Basic by Nature B.V.

Basic By Nature is een handelsnaam van Yeauty GmbH